Faktoring – z ali brez regresne pravice?

Faktoring je eno izmed izredno priljubljenih finančnih orodij, ki slovi po tem, da vam omogoča nakazilo kar 80 % sredstev na vaš račun praktično čez noč oziroma v nekaj dneh. S takojšnjim poplačilom terjatev z odloženim rokom plačila podjetjem zagotavlja odpravljanje tveganj v finančnem svetu ter učinkovito in brezskrbno poslovanje.

Faktoring glede na tip dolžnikov delimo na faktoring brez regresne pravice in faktoring z regresno pravico. Pri prvem faktor pred financiranjem zavaruje terjatve odstopnika in v kolikor dolžnik do datuma zapadlosti terjatve ne poravna svojih obveznosti, plačilo namesto dolžnika poravna faktor. Faktoring z regresno pravico pa se uporablja predvsem v tistih primerih, ko ima odstopnik več kupcev s slabšo bonitetno oceno. Pri tej obliki odstopnik terjatev jamči za izplačilo nastalih obveznosti do faktorja.

Vse prepustite nam

Najbolje je, da vse skrbi v zvezi s faktoringom prepustite naši izkušeni akipi Achilles, kjer bomo poskrbeli za celoten postopek od začetka do konca sodelovanja. Vam kot naročniku ne bo potrebno storiti prav ničesar, saj bomo vse potrebno vodili mi in vam sredstva priskrbeli v najkrajšem možnem času.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja