Bonitetna ocena je kazalnik, ki ga je vredno spremljati

Vsak podjetnik želi v svojem podjetju ustvariti čim bolj stabilno in varno poslovanje, kar pa zaradi nepredvidljivosti trga in gospodarske krize, ki se še vedno čuti na mnogih področjih, ni vedno enostavno. Modro je, da se opremite s čim več informacijami, ki vam pomagajo prepoznavati, kateri posli so varni in stabilni ter s katerimi podjetji morate poslovati bolj stabilno.

Vpogled v zanesljivost poslovanja nekega podjetja med drugim omogoča bonitetna ocena, ki je definirana z verjetnostnim razponom, da bo pri nekem poslovnem subjektu prišlo do nastopa neplačila v obdobju 12 mesecev po datumu računovodskih izkazov, na podlagi katerij je bila bonitetna ocena izračunana.

Poslujte pametno

Kadar bonitetno oceno poslovnih partnerjev redno spremljate, lahko že vnaprej predvidite morebitne težave in poslujete mnogo bolj premišljeno. Kadar ste v dvomih, da boste za opravljen posel prejeli plačilo, vam priporočamo, da se odločite za katero izmed preventivnih storitev, kot je na primer zavarovanje terjatev. Vse to vam na enem mestu nudi Achilles, kjer vam bodo strokovnjaki z veseljem priskočili na pomoč.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja