Bonitetna ocena je lahko dobra preventiva

Bonitetna ocena je v zadnjem času vse bolj cenjen kazalnik uspešnosti poslovanja podjetja. Pomembno jo je spremljati tako za večja kot za manjša podjetja, saj lahko že v naprej predvidevate, kaj si lahko od sodelovanja obetate in ste pravočasno opozorjeni, če morate biti pri poslovanju previdni. Tako lahko sprejemate boljše in bolj informirane odločitve.

Kako se izračuna bonitetna ocena?

Bonitetna ocena je kriterij, sestavljen iz več posameznih elementov, ki pomagajo ustvariti celostno sliko o poslovanju nekega podjetja. Običajno bonitetna ocena obsega splošne podatke o poslovnem subjektu, podatke o prejemkih in izdatkih z računov, podatke o neporavnanih obveznostih ipd.

Podjetja so lahko glede na bonitetno oceno razdeljena v 10 razredov, in sicer od SB1 do SB10, pri čemer SB1 označuje najboljšo bonitetno oceno. Vedno je dobro vedeti, s kom poslujete, zato bodite pri spremljanju bonitetne ocene vestni in se vedno prepričajte, da ste s poslovnim partnerjem sklenili ustrezen dogovor in boste za opravljano delo prejeli plačilo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja