Bonitetna ocena nudi pomemben vpogled v poslovanje

Bonitetna ocena je eden izmed tistih kazalnikov, kateremu se v zadnjem času posveča vse več pozornosti. Ste si kdaj vzeli čas in jo podrobno preučili? Bonitetna ocena nam posredno omogoča preverjanje, če poslujemo z zaupanja vrednim podjetjem. Slaba bonitetna ocena je v veliko primerih napovednih morebitnih težav, zato je zelo pomembno, da jo spremljate.

Podjetja so lahko glede na bonitetno oceno razvrščena v 10 bonitetnih razredov, določenih glede na kreditno tveganje, in sicer od SB1 do SB10. SB1 najboljša bonitetna ocena in podjetja si zelo prizadevajo, da se na lestvici povzpnejo čim višje, saj si tako zagotovijo ugled in zaupanje.

Naj bo tudi vaša motivacija

Bonitetna ocena zelo pogosto deluje kot neke vrste motivacija, saj si podjetja prizadevajo ohranjati dober sloves. Na ta račun skrbijo za transparentno poslovanje, spoštovanje plačilnih rokov in druge dejavnike, ki pripomorejo k splošni blaginji v gospodarstvu. Dobra bonitetna ocena tudi omogoča, da podjetje lažje pridobi bančno posojilo in druge garancije, zato se je zanjo vredno potruditi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja