Bonitetna ocena – spoznajte vse njene prednosti

V času nestabilnih gospodarskih razmer je toliko bolj pomembno, da ste opremljeni z vsemi informacijami o poslovanju vaših poslovnih partnerjev in da veste, v kolikšni meri lahko računate na njihovo zanesljivost pri plačilih. V primeru opaženih tveganj lahko namreč pravočasno zavarujete terjatve ter se tako izognete vsem nadaljnjim problemom in skrbem.

Zakaj bonitetna ocena?

Eden izmed dobrih pokazateljev in napovednikov poslovanja nekega podjetja je bonitetna ocena, ki jo je za poslovne partnerje zelo priporočljivo spremljati. Na podlagi te ocene lahko namreč pravočasno uvidite, če se v njihovem poslovanju obetajo težave. Bonitetna ocena je namreč neke vrste signal, do katere stopnje je tvegano poslovanje z določeno stranko oz. poslovnim partnerjem.

Bonitetna ocena Ajpes slovenske poslovne subjekte glede na kreditno tveganje razvršča v deset bonitetnih razredov z ocenami od SB1 do SB10, pri čemer je SB1 najboljša bonitetna ocena. Prvih deset bonitetnih ocen predstavlja razrede plačnikov, bonitetna ocena SB10d pa razred neplačnikov, na katere morate biti pri poslovanju še posebej pozorni.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja