Bonitetna ocena je lahko del varnega poslovanja

Plačilna nedisciplina je ena pomembnih ovir, ki je v zadnjih letih po nastopu krize v gospodarstvu vse bolj pogosta. Tako večja, še posebej pa manjša podjetja se lahko hitro ujamejo v začarani krog, ko tudi sama niso več zmožna poravnati tekočih obveznosti, saj nimajo zadostnih finančnih prilivov. K temu dodatno pripomorejo nepremišljene poslovne odločitve, ki pa se jim je mogoče elegantno izogniti.

Eno izmed možnosti, da pravočasno zaznate težave pri poslovanju z vašimi izbranimi poslovnimi partnerji, vam nudi bonitetna ocena, ki je eden izmed kazalnikov in napovedovalcev stabilnosti poslovanja nekega podjetja. Deli se na 10 razredov od S1 do S10, pri čemer je S1 najboljša ocena, ter na razred neplačnikov, pri katerih velja še posebna previdnost.

Za vas jo lahko spremljamo mi

V podjetju Achilles vam nudimo celosten nabor finančnih storitev, ki olajšajo in poenostavijo vaše poslovanje. Pri nas lahko zavarujete tvegane terjatve, poleg tega pa vam nudimo tudi kakovostno upravljanje terjatev, ki vam omogoča sprejemanje najbolj optimalnih odločitev. V vašem imenu spremljamo tudi bonitetne ocene vaših poslovnih partnerjev in vas pravočasno opozorimo na morebitne nevarnosti.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja