Kaj je zavarovanje terjatev?

Vsako podjetje, ki ima težave s plačilno nedisciplino svojih strank, se lahko odloči za zavarovanje svojih terjatev – zaradi gospodarske krize je namreč število dolžnikov vse višje, zavoljo neplačevanja pa trpita tako likvidnost kot tudi konkurenčnost njihovih upnikov. Z zavarovanjem terjatev lahko poskrbite, da boste bolj mirno spali, saj bo del vašega premoženja primerno zaščiten.

Zavarovanje terjatev predstavlja najboljši način za odpravo tveganj, povezanih s finančno nedisciplino, saj je, sodeč po dosedanjih izkušnjah, izredno učinkovito.

Kdaj potrebujemo zavarovanje terjatev?

Zavarovanje terjatev je za podjetje priporočljivo takrat, ko ima širok krog novih kupcev, katerih kreditno sposobnost težko preveri, ko posluje na odprt račun ali v primeru, če je na trgu prisotna močna konkurenca, ki nudi privlačne cene in ugodne plačilne pogoje.

Prednost zavarovanja terjatev je v tem, da lahko zavarujete terjatve do kupcev, ki imajo sedež v Sloveniji ali v tujini in da se za to storitev lahko dogovorite brez vednosti kupcev, s čimer vsa morebitna tveganja zreducirate na minimum. Fizična oseba ali podjetje si lahko zagotovi ugodnejše pogoje kreditiranja kadar odstopi pravice iz zavarovanja v korist kreditodajalca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja