Kaj je upravljanje terjatev?

Upravljanje terjatev omogoči podjetju, da ima vse terjatve odprte in v postopku urejanja na enem mestu. V sklop teh storitev tako štejemo unovčevanje terjatev, vodenje knjigovodstva dolžnikov in spremljanje bonitete kupcev.

Upravljanje terjatev – sklop storitev in ugodnosti

Upravljanje terjatev prinaša za podjetja prednosti v obliki rednih plačil in krajših rokov izpostavljenosti terjatev, obenem pa jim prihrani stroške za izterjavo in omogoči, da se lahko bolj učinkovito posvetijo tekočim poslom namesto unovčevanju terjatev. Ena od ugodnosti je tudi v tem, da se podjetje na učinkovit način reši administrativnih postopkov, saj knjigovodstvo dolžnikov namesto njih vodi podjetje, ki se ukvarja z upravljanjem terjatev.

Kaj prinaša upravljanje terjatev v praksi?

Podjetje, ki se namesto vas ukvarja z upravljanjem terjatev, dosledno spremlja plačilne roke vaših kupcev in jih preko telefonskih pogovorov in pisnih opominov opozarja na izplačevanje. Pri svojem delu ponavadi uporablja tudi sodobne kanale komuniciranja, kot so opomini po elektronski pošti ali SMS sporočila, ki omogočajo hitro izmenjavo informacij.

Če zaupate storitvam takšnega podjetja, lahko prihranite čas in živce, saj je izterjava za mnoge zelo stresno opravilo. Za upravljanje terjatev se zato odločajo tako velika kot tudi manjša podjetja, saj se zavedajo, da jim tovrstno opravilo vzame preveč dragocenega časa, ki ga raje namenijo novim projektom in kreativnim rešitvam kot pa „pogrevanju mrzle juhe“ v podobi starih dolgov.

Zakaj ne bi tudi vi zaupali podjetju, ki ima dolgoletne izkušnje z upravljanjem terjatev ter si prihranili miren spanec?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja