Faktoring – vrste in delitev

Faktoring – vrste in delitev

 

Faktoring v zadnjem času izbira vedno več podjetij, ki si želijo zagotoviti hitro poplačilo terjatev z odloženim rokom plačila. Faktoring je namreč učinkovita in finančno ugodna storitev, ki podjetjem pomaga pri vzpostavljanju dobrega finančnega pretoka in zagotavlja bolj učinkovito upravljanje s terjatvami.

 

Faktoring glede na tip dolžnikov delimo na faktoring z regresno pravico in faktoring brez regresne pravice, med njima pa je najbolje izbirati glede na vsako posamezno situacijo, ko se pretehtajo vse prednosti in slabosti posamezne izbire.

 

Faktoring z regresno pravico se uporablja, kadar ima odstopnik več kupcev s slabšo bonitetno oceno. Faktoring brez regresne pravice, je po drugi strani bolj primeren tedaj, kadar dolžnik do datuma zapadlosti terjatve ne poravna svojih obveznosti. Plačilo v tem primeru namesto dolžnika poravna faktor, ki znesek nato terja od dolžnika.

 

Naj za vaše dolgove poskrbijo strokovnjaki

 

Izterjava dolgov je že sicer področje, kjer vsak izbran pristop igra izjemno pomembno vlogo, zato je najbolje, da celoten postopek zaupate strokovnjakom. V podjetju Achilles d.o.o. smo zagotovo pravi naslov, saj vam na enem mestu zagotovimo tako pomoč kot učinkovite storitve za poplačilo dolgov.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja