Bonitetna ocena odličnosti

Bonitetna ocena je eden izmed kriterijev, na podlagi katerega se ocenjuje boniteta poslovnega subjekta v daljšem preteklem obdobju in sedanjosti. Na bonitetno oceno vpliva kar nekaj kriterijev, med njimi ocena plačilne sposobnosti, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in številni drugi kriteriji, ki opredeljujejo stopnjo tveganosti poslovanja s podjetjem.

Vse več podjetnikov se zaveda, da je bonitetna ocena postala del celostnega vtisa, ki ga podjetje ustvarja, in da lahko drastično pripomore k zaupanju v podjetje ter boljšim poslovnim odnosom. Prav tako je pomembno, da podjetniki redno in dosledno spremljajo tudi bonitetno oceno svojih poslovnih partnerjev, saj lahko tako pravočasno zaznajo morebitne težave in zavarujejo svoje poslovanje.

Najboljši med najboljšimi

Najvišja bonitetna ocena, ki jo lahko podjetje doseže, je tako imenovana bonitetna ocena odličnosti (označena kot AAA). Ta predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov in priča o tem, da podjetje, ki je oceno pridobilo, posluje nadpovprečno in izpolnjuje kriterije, ki določajo stabilnost poslovanja. Podjetje z najvišjo oceno velja za zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja