Povprečna zamuda plačil podjetij v Sloveniji v začetku leta

Povprečna zamuda plačil podjetij v Sloveniji

 

Začetek leta je na področju plačevanja računov skladno z rokom dospelosti prinesel pozitivne obete, saj se je bo podatkih Bonitetne hiše I delež zamujenih računov zmanjšal. Plačilna nedisciplina predstavlja izziv pri poslovanju tako velikih kot manjših podjetij, saj ovira nemoten finančni tok in povzroči tako imenovan začarani krog neplačil.

 

Znižana povprečna zamuda plačil

 

V januarju 2015 je povprečna zamuda pri plačanih računih znašala 20 dni, pri čemer se je delež zamujenih računov v januarju 2015 na letni ravni zmanjšal iz 41 na 35 odstotkov. Na mesečni ravni je sicer ostal nespremenjen. Podatki so narejeni na podlagi več kot 24 milijonov zabeleženih plačil.

 

Glede na ostale podatke se je delež računov s 5 ali manj dnevno zamudo plačil v januarju 2015 na letni ravni povečal za 3 odstotne točke, medtem ko se je na mesečni ravni zmanjšal iz 43 na 42 odstotkov. Delež računov s 6 do 15 dnevno zamudo plačil se je v januarju 2015 na letni ravni povečal iz 26 na 27 odstotkov, na mesečni ravni pa se je zmanjšal za eno odstotno točko.

 

Pred težavami, povezanimi z zamudami pri plačilih se lahko zavarujete tudi s profesionalnimi finančnimi storitvami, ki vam omogočajo varnejše in bolj stabilno poslovanje. Preverite ponudbo na www.achilles.si.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja