Gospodarska klima februarja 2016 na mesečni in letni ravni nižja

Kazalnik gospodarske klime je bil februarja 2016 (3,5 odstotne točke) za 0,4 odstotne točke nižji kot januarja 2016 (3,9 odstotne točke) in za 6,7 odstotnih točk višji od dolgoletnega povprečja.

Na znižanje tega kazalnika glede na prejšnji mesec sta najbolj vplivala kazalnik zaupanja potrošnikov (za 0,7 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 0,2 odstotne točke). Pozitivno sta na mesečno spremembo vrednosti tega kazalnika vplivala kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 0,3 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih (za 0,2 odstotne točke). Kazalnik zaupanja v gradbeništvu na spremembo vrednosti kazalnika gospodarske klime ni vplival.

Gospodarska klima na letni ravni nižja

Kazalnik gospodarske klime je bil februarja 2016 na letni ravni nižji za 0,8 odstotne točke.

Na znižanje kazalnika gospodarske klime na letni ravni so najbolj vplivali kazalnik zaupanja potrošnikov (za 0,6 odstotne točke), kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih in kazalnik zaupanja v gradbeništvu (vsak za 0,3 odstotne točke). Pozitivno sta na letno spremembo kazalnika gospodarske klime vplivala kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih in kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (vsak za 0,2 odstotne točke).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja