Gospodarska klima aprila 2015 nižja kot prejšnji mesec

Gospodarska klima se je v aprilu 2015 na mesečni ravni v primerjavi z mesecem marcem 2015 znižala za 0,4 odstotne točke. Kljub vsemu je bil kazalnik gospodarske klime, ki je aprila 2015 znašal 5,1 odstotne točke za 9,1 odstotne točke višji od dolgoletnega povprečja, kar kljub vsemu lahko prinaša dobre obete.

Na znižanje kazalnika gospodarske klime na mesečni ravni sta najbolj vplivala kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih (za 1,7 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v gradbeništvu (za 0,2 odstotne točke). Pozitivno so na mesečno spremembo kazalnika gospodarske klime vplivali kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 0,6 odstotne točke), kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 0,5 odstotne točke) in kazalnik zaupanja potrošnikov (za 0,4 odstotne točke).

Gospodarska klima na letni ravni višja

Kazalnik gospodarske klime je bil aprila 2015 na letni ravni višji za 10,3 odstotne točke.
Na zvišanje kazalnika gospodarske klime na letni ravni je najbolj vplival kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 4,6 odstotne točke). Sledili so kazalnik zaupanja potrošnikov (za 3,7 odstotne točke), kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih (za 1,0 odstotne točke), kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 1,0 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v gradbeništvu (za 0,1 odstotne točke).

Ne glede na stanje v gospodarstvu je vedno dobro vedeti, na koga se lahko zanesete na področju financ. V podjetju Achilles d.o.o. vam zagotavljamo profesionalne storitve izterjave, upravljanja s terjatvami, zavarovanje terjatev, faktoring in odkup zapadlih terjatev. Več na: www.achilles.si.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja