Faktoring kot ena izmed optimalnih rešitev

Faktoring kot ena izmed optimalnih rešitev

 

Faktoring v zadnjih letih postaja vse bolj priljubljena storitev, s katero je mogoče v kratkem času prejeti poplačilo terjatev. Gospodarska kriza je namreč terjala svoj davek, ki ga občutijo tako velika, še posebej pa srednja in majhna podjetja, kjer je stabilen finančni tok ključnega pomena za nemoteno tekoče poslovanje.

 

Faktoring poteka tako, da podjetje  terjatve do kupcev odstopi faktorju, kot je podjetje Achilles d.o.o., ki omogoči takojšnjo pridobitev denarnih sredstev in poskrbi, da jih lahko podjetje brez čakanja uporabi pri tekočem poslovanju. Tako je faktoring ena najbolj fleksibilnih in hitrih storitev v primerjavi s klasičnimi oblikami financiranja.

 

Faktoring kot pomoč pri izboljševanju bonitetne ocene

 

Faktoring vam pomaga zagotoviti vsa potrebna sredstva ter pripomore k lažjemu finančnem načrtovanju in spremljanju kupcev. Poleg tega dober finančni pretok tudi pomaga izboljševati bonitetno oceno podjetja in pripomore k zagotavljanju večje finančne varnosti.

 

Pomembno je, da faktoring zaupate podjetju z izkušnjami, ki postopek izvede hitro in učinkovito ter ustrezno komunicira in sodeluje tudi z vašimi dolžniki. Tako lahko vse finančne skrbi prepustite strokovnjakom ter se osredotočite na vaše tekoče poslovanje.

 

Ena izmed dodatnih prednosti je, da je postopek faktoringa izjemno hiter in običajno traja od enega do treh dni. To pomeni, da do vaših finančnih sredstev dostopate praktično takoj in lahko poslujete popolnoma brez ovir, čakanja na plačilo in ostalih nevšečnosti, ki jih dolgovi sicer prinašajo.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja