Število stečajev v mesecu marcu 2015

Stečaj pravne osebe pomeni, da je podjetje nehalo delovati, kar posledično vpliva na poplačilo odprtih terjatev, saj podjetje običajno ni zmožno plačevati obveznosti do svojih strank in upnikov.

V poslovanju s fizičnimi osebami ali samostojnimi podjetniki lahko oviro predstavlja tako imenovan osebni stečaj, pri katerem fizična oseba previsoke dolgove poskuša poplačati s svojim premoženjem ali pa celo doseže njihov odpust.

V marcu 2015 več začetih postopkov stečajev nad pravnimi osebami in osebnih stečajev

Število začetih stečajev nad pravnimi osebami in osebnih stečajev se je v marcu 2015 na letni ravni v povprečju povečalo za 24 odstotkov. Na mesečni ravni se je število začetih stečajev nad pravnimi osebami in osebnih stečajev v povprečju povečalo za 6 odstotkov. Število začetih postopkov prisilnega prenehanja družb se je v marcu 2015 na letni ravni zmanjšalo za 24 odstotkov in na mesečni ravni za 61 odstotkov.

Število ostalih začetih postopkov prenehanja družb se je v marcu 2015 na letni ravni povečalo za 6 odstotkov in na mesečni ravni za 11 odstotkov.

Če se znajdete v situaciji, ko imate pri poslovnem sodelovanju opravka s podjetjem ali fizično osebo v stečaju, je priporočljivo dolgove izterjati s pomočjo strokovnjakov.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja