ZAVAROVANJE TERJATEV

Zavarovanje terjatev vam omogoča učinkovito zavarovanje plačil izbranih kupcev ter poskrbi za bolj zanesljivo in finančno stabilno poslovanje vašega podjetja. V podjetju Achiles d.o.o. imamo mnogo izkušenj in vam zagotovimo zanesljivo zavarovanje terjatev, ki vam omogoča do 80 % plačila tudi v primeru, če dolžnik postane nesolventen. Zavarovanje terjatev je še posebej primerno za kratkoročne terjatve in podjetje se lahko zanje odloči brez vednosti kupca.

Kako poteka zavarovanje terjatev?

1. Po opravljenem poslu vašim strankam izdate račune, podjetju Achilles d.o.o. pa posredujete terjatve do kupcev, ki jih želite zavarovati.

2. Vaše kupce preverimo in vam posredujemo ponudbo ter informacije glede možnosti zavarovanja terjatev.

3. Po medsebojnem podpisu pogodbe zavarujemo vaše terjatve ter vam posredujemo poroštveno izjavo za poplačilo zavarovanih terjatev v primeru neplačila.

V kolikor nastopijo težave z neplačilom, vam skladno s pogodbenimi določili v nekaj dneh poplačamo zavarovane terjatve.

1. Po opravljenem poslu strankam izdate račune
2. posredujete na terjatve do kupcev, ki bi jih želeli zavarovati
3. preverimo vaše kupce in vam posredujemo ponudbo o možnosti zavarovanja
4. po podpisu pogodbe zavarujemo vaše terjatve
5. posredujemo vam poroštveno izjavo za poplačilo zavarovanih terjatev v primeru neplačila

5 razlogov ZA zavarovanje terjatev

Učinkovita zaščita pred tveganji neplačil – zavarovanje terjatev je najboljša preventiva pred tveganji neplačil, s katero se izognete likvidnostnim težavam in poslujete popolnoma brezskrbno.

Diskretno zavarovanje terjatev – vaše terjatve lahko zavarujete brez vednosti kupca, ki za vašo odločitev izve le v primeru, če dejansko ne poravna svojih odprtih obveznosti.

Brezskrbno poslovanje brez finančnih težav – v primeru neplačila vam v najkrajšem času poplačamo zavarovane terjatve in tako poskrbimo za vaše nemoteno poslovanje in financiranje.

Dober pregled nad poslovanjem – ob zavarovanju terjatev vam omogočimo tudi natančen pregled nad bonitetami vaših kupcev, tako da lahko tudi v bodoče poslujete še bolj varno in premišljeno.

Zavarovanje terjatev po meri – za zavarovanje terjatev se lahko odločite tudi parcialno in zavarujete samo nekatere finančne posle, ne nujno celotnega portfelja.

Za koga je zavarovanje terjatev prava izbira?

Zavarovanje terjatev je prava izbira za vse, ki želite poslovati brezskrbno ter se izogniti stresu in skrbem, ki nastanejo v primeru neplačila odprtih terjatev. Zavarovanje terjatev je primerno tako za majhna kot za velika podjetja, ki se želijo zavarovati pred neplačili domačih in tujih kupcev.