Število stečajev v juniju 2015

Stečajni postopki so lahko eden izmed pokazateljev stanja gospodarstva, čeprav so povezani tudi s številnimi drugimi dejavniki. Najpomembneje je, da ste pri poslovanju previdni in redno spremljate bonitete ter informacije o svojih poslovnih partnerjih, saj se lahko na ta način pravočasno zavarujete pred morebitnimi tveganji neplačil.

V juniju 2015 nespremenjeno število začetih postopkov stečajev nad pravnimi osebami in osebnih stečajev na mesečni ravni

Število začetih stečajev nad pravnimi osebami se je v juniju 2015 na letni ravni zmanjšalo za 21 odstotkov, število začetih osebnih stečajev se je v istem obdobju povečalo za 10 odstotkov. Na mesečni ravni je število začetih stečajev nad pravnimi osebami in osebnih stečajev ostalo tako rekoč nespremenjeno. Število začetih postopkov prisilnega prenehanja družb se je v juniju 2015 na letni ravni zmanjšalo za 14 odstotkov in na mesečni ravni za 31 odstotkov.

Število ostalih začetih postopkov prenehanja družb se je v juniju 2015 na letni ravni povečalo za 71 odstotkov in na mesečni ravni za 16 odstotkov.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja