Število stečajev v aprilu 2015

Stečaj podjetja je še posebej zaskrbljujoča situacija za upnike, saj vpliva na zmožnost poplačila odprtih terjatev do strank. Kadar se vaš poslovni partner znajde v stečajne postopku, je dobro reagirati pravočasno in se odločiti za pomoč strokovnjakov, ki vam bodo pomagali uspešno izpeljati celoten postopek izterjave.

Gibanja števila stečajnih postopkov glede na preteklo leto so različna, pri čemer padci števila začetih postopkov nakazujejo boljše čase za gospodarstvo, kljub vsemu pa je potrebno biti pri poslovanju maksimalno previden.

V aprilu 2015 zmanjšano število začetih postopkov stečajev nad pravnimi osebami na letni ravni

Število začetih stečajev nad pravnimi osebami se je v aprilu 2015 na letni ravni zmanjšalo za 18 odstotkov, število začetih osebnih stečajev se je v istem obdobju povečalo za 3 odstotke. Na mesečni ravni se je število začetih stečajev nad pravnimi osebami povečalo za 8 odstotkov, medtem ko se je število začetih osebnih stečajev v istem obdobju zmanjšalo za 24 odstotkov.

Število začetih postopkov prisilnega prenehanja družb se je v aprilu 2015 na letni ravni zmanjšalo za 13 odstotkov in na mesečni ravni za 5 odstotkov. Število ostalih začetih postopkov prenehanja družb se je v aprilu 2015 na letni ravni zmanjšalo za 9 odstotkov in na mesečni ravni za 9 odstotkov.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja