Število blokiranih podjetij v Sloveniji v februarju

Blokada računa se večinoma zgodi takrat, kadar podjetje ne poravna obveznosti do davčne uprave ali do drugega upravičenca, ki ga v postopku izterjave dolga zastopa davčna uprava. Drugi najpogostejši razlog za blokado transakcijskega računa so neplačila poslovnim upnikom, ki se odločijo za dosego izvršbe na transakcijskem računu.

 

Ko je transakcijski račun blokiran, komitent do poplačila blokade ne more vračati posojil in plačevati drugih obveznosti do banke. Blokada računa poleg finančnih težav prinaša tudi ostale nevšečnosti, saj podjetja na ta račun izgubljajo zaupanje poslovnih partnerjev.

 

Število blokiranih računov v februarju manjše

 

Število blokiranih in zaprtih transakcijskih računov se je v februarju 2015 na letni ravni v povprečju zmanjšalo za 14 odstotkov. Na mesečni ravni se je število blokiranih transakcijskih računov povečalo za 19 odstotkov, medtem ko se je število zaprtih transakcijskih računov v istem obdobju zmanjšalo za 5 odstotkov.

 

Število deblokiranih transakcijskih računov se je v februarju 2015 na letni ravni zmanjšalo za 31 odstotkov, medtem ko se je na mesečni ravni povečalo za 22 odstotkov. Število družb brez transakcijskih računov se je v februarju 2015 zmanjšalo za 32 odstotkov na letni ravni, medtem ko je na mesečni ravni ostalo na isti ravni.

 

Izognite se težavam z neplačili in si zagotovite nemoten finančni tok. Več informacij na www.achilles.si.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja