Stanje transakcijskih računov v novembru 2015

Ob poslovanju s katerim koli poslovnim partnerjem je zelo modro, da na mesečni ravni spremljate njegovo plačilno sposobnost in ste pozorni na morebitne prve znake težav. Na ta način lahko že v zgodnji fazi predvidite plačilno nedisciplino in se pred njo zavarujete.

Varno v poslovnem svetu

V podjetju Achilles vam nudimo široko ponudbo različnih storitev, ki vam pomagajo varno poskrbeti za svoj finančen pretok in pripomorejo k temu, da se vem ni potrebno ukvarjati z neplačili. Ena izmed vse bolj priljubljenih storitev je zavarovanje terjatev, s katero se preventivno zavarujete pred morebitnimi odprtimi dolgovi.

V Sloveniji se je število blokiranih in zaprtih transakcijskih računov v novembru 2015 na letni ravni v povprečju zmanjšalo za 17,5 odstotkov. Na mesečni ravni je število blokiranih transakcijskih računov ostalo tako rekoč nespremenjeno, medtem ko se je število zaprtih transakcijskih računov v istem obdobju zmanjšalo za 4 odstotke.

Število deblokiranih transakcijskih računov se je v novembru 2015 na letni ravni zmanjšalo za 19 odstotkov, medtem ko se je na mesečni ravni povečalo za 12 odstotkov. Število družb brez transakcijskih računov se je v novembru 2015 povečalo za 3 odstotke na letni ravni, medtem ko je na mesečni ravni ostalo nespremenjeno.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja