ODKUP ZAPADLIH TERJATEV

Odkup zapadlih terjatev se uporablja za terjatve, katerih zapadlost običajno ne presega 90 dni. Pri nekaterih terjatvah je možen tudi direkten odkup, saj njihova zamuda ni posledica slabega poslovanja, ampak pomanjkanja obratnih sredstev. V kolikor slednje ni mogoče, obstaja tudi možnost odkupa preko verižne kompenzacije, kjer Achilles za vas poišče verigo preko kupcev vašega dolžnika.

Kako poteka odkup zapadlih terjatev?

  1. Po opravljenem poslu vaši stranki izdate račun, ki ga posredujete na vpogled tudi strokovnjakom v podjetju Achilles d.o.o.
  1. Račun pregledamo in vam pripravimo odkupno dokumentacijo, ki jo podpišemo vsi udeleženi.
  1. V nekaj dneh po podpisu sodelovanja vam poplačamo odkupljen račun, zmanjšan za dogovorjeno provizijo.
[rev_slider odkup]
1. Po opravljenem poslu vaši stranki izdate račun
2. Izdan račun nam po zapadlosti posredujete v pregled
3. Račun pregledamo in vam pripravimo odkupno dokumentacijo
4. Dokumentacijo podpišejo vsi udeleženi
5. Poplačamo odkupljen račun zmanjšan za provizijo

5 razlogov ZA odkup zapadlih terjatev

Takojšnje poplačilo odprtih terjatev brez čakanja – po podpisu odkupne dokumentacije vam v nekaj dneh nakažemo znesek zapadlih terjatev, zmanjšan zgolj za dogovorjeno provizijo.

Zmanjšanje tveganj poslovanja – odkup zapadlih terjatev vam omogoča, da vse skrbi prepustite strokovnjakom in se lahko nemoteno posvečate svojemu tekočemu poslovanju.

Izogib neuspešni izterjavi – več časa kot preteče od zapadlosti računa, manjša je možnost, da boste dolg uspešno izterjali, zato vam odkup zapadlih terjatev omogoča, da se tovrstnim tveganjem neplačil učinkovito izognete.

Znižanje stroškov poslovanja – odkup zapadlih terjatev poskrbi, da se izognete stroškom sodnih taks, izvršiteljev, cenilcev ipd. ter na vaš račun nemudoma prejmete glavnino sredstev.

Premišljeno upravljanje s terjatvami – v poslovnem svetu je najpomembneje, da znate učinkovito upravljati s financami tudi v primeru, ko pride do težav, zato je odkup zapadlih terjatev optimalna izbira.

 

Za koga je odkup zapadlih terjatev prava izbira?

Odkup zapadlih terjatev je primeren za podjetja, ki imajo za svoje kupce dolge plačilne roke, ter za vse, ki želijo občasno financirati svoje poslovanje na podlagi bonitetno ustreznih terjatev. Na ta način lahko hitro in učinkovito pridete do sredstev na vašem poslovnem računu in si zagotovite nemoten finančni pretok brez dolgotrajnega čakanja na prilive.