Kako poteka faktoring in katere prednosti prinaša?

Faktoring je eno izmed učinkovitih in vse bolj priljubljenih finančnih orodij, ki omogoča takojšnje poplačilo terjatev z odloženim rokom plačila. Za vas kot naročnika je faktoring čisto preprost, saj je vse, kar morate storiti, zgolj to, da faktorju na vpogled pošljete račun ali račune, ki jih po opravljeni storitvi izdate vašim strankam. V vlogi faktorja je dobro izbrati preverjeno in zanesljivo podjetje, kot je Achilles d.o.o., kjer strokovna ekipa celoten postopek učinkovito izpelje od prvega do zadnjega koraka.

Po pregledu poslanega računa ali računov vam pripravimo odkupno dokumentacijo, kjer so opredeljeni pogoji ter faktorniška provizija, ki se opredeli glede na obseg in vrsto posla. Že v nekaj dneh po podpisu sodelovanja vam poplačamo odkupljen račun, zmanjšan za provizijo in zadržana sredstva. Takoj, ko vaša stranka račun poravna, vam nakažemo tudi zadržana sredstva.

Faktoring za poslovanje brez skrbi

Faktoring je torej storitev, ki vam na enostaven in dostopen način omogoča, da že v nekaj dneh pridobite sredstva na vaš račun. Poleg tega se vam ni potrebno ukvarjati z dolžniki ter lahko svoj čas in energijo brezskrbno posvečate tekočemu poslovanju.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja