Kaj je faktoring?

Kaj je faktoring? Faktoring je finančna storitev, ki se je čedalje bolj poslužujejo tako manjša kot srednje velika podjetja, ki si želijo zagotoviti varno in predvidljivo upravljanje z denarnimi tokovi. Beseda „factor“ namreč pomeni posrednika v podobi podjetja, ki za svoje stranke finančno zavaruje  in upravlja terjatve.

Faktoring – za lažje in zanesljivejše upravljanje s terjatvami

Dandanes ima vedno več podjetij probleme z neplačevanjem, saj so plačilni roki predolgi, v vmesnem času pa pogosto zmanjka sredstev za financiranje rasti obsega poslovanja.

Faktoring po drugi strani omogoča konstanten vir financiranja podjetjem, ki poslujejo na domačem in tujem trgu, saj jim omogoča odkup terjatev brez dodatnega materialnega zavarovanja in jim obenem nudi zaščito pred tveganjem neplačila.

Faktoring je najboljša izbira za hitro rastoča podjetja

Hitro rastoča podjetja si lahko s pomočjo faktoringa izboljšajo likvidnost in si zagotovijo varno upravljanje z denarnimi tokovi. Ko podjetje izstavi fakturo, dobi sredstva, s katerimi lahko financira nadaljnjo rast obsega poslovanja. Faktoring tako poleg upravljanja in zavarovanja terjatev, omogoča tudi financiranje terjatev, kar je za hitro rastoče podjetje izjemnega pomena.

Ta storitev predstavlja za podjetje ključen vir kratkoročnega financiranja, saj odpravlja tveganje zaradi neplačevanja s strani kupcev. Faktoring je eden izmed preverjenih načinov, s pomočjo katerega manjša in hitro rastoča podjetja v poslovanje vnašajo varnost in predvidljivost, saj lahko izboljšajo svojo finančno boniteto. Faktoring je prava rešitev tudi za podjetja, ki imajo občasne likvidnostne težave zaradi odobravanja dobaviteljskih posojil.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja