Izterjava s pomočjo kazenske ovadbe

Kazenska ovadba v postopku izterjave dolgov

 

Še posebej v kriznih časih je nevarnost poslovne goljufije večja, zato je dobro vedeti, katera pravna sredstva so vam na voljo v postopku izterjave. Dolgotrajni postopki in napačne odločitev lahko hitro ogrozijo poslovanje podjetja, zato je izredno pomembno, da se čim prej povežete s strokovnjaki.

 

V podjetju Achilles d.o.o. smo specializirani za vodenje postopkov izterjave dolgov in se povezujemo tudi z odvetniki, ki glede na situacijo pripravijo predloge za rešitev konkretnega primera in poskrbijo, da so zapadle terjatve čim prej na vašem računu in da celoten postopek obrnete sebi v prid.

 

Kdaj je priporočljiva kazenska ovadba?

 

Kadar se zgodi, da vam je dolžnik obljubil plačilo, vendar je hkrati vedel in načrtno zamolčal, da plačila dejansko ne bo mogel izvesti, se vloži kazenska ovadba zaradi poslovne goljufije ali oškodovanja upnikov. O ustreznosti vložitve ovadbe se odloča glede na konkretno situacijo, zato je priporočljivo, da čim prej poiščete pomoč strokovnjakov na tem področju, ki vam bomo pomagali že od prvega koraka.

 

Hkrati s kazensko ovadbo je smiselno vložiti tudi premoženjskopravni zahtevek, torej predlog, da kazensko sodišče odloči tudi o civilni pravici. Na ta način si boste zagotovili, da se bo v času sodnega postopka dolžnik poskušal pogoditi z državnim tožilcem, vi pa boste kot stranka lahko zahtevali, da v poravnavo pristane, če ji dolžnik plača, kar ji dolguje. Poleg tega si v vsakem primeru tudi zagotovite, da se tek zastaranja vaše terjatve podaljša na 10 ali 20 let, kolikor znaša zastaranje za kaznivo dejanje, kar pomeni, da pridobite več časa za izterjava dolga.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja