Izterjava dolgov

Učinkovita izterjava dolgov

 

V podjetju Achilles d.o.o. sodelujemo s profesionalno odvetniško pisarno, zato vam lahko na enem mestu ponudimo hitro in učinkovito izterjavo dolgov. Vse skrbi v zvezi s postopkom prepustite nam, da bomo na podlagi bogatega znanja in izkušenj poskrbeli za kar najbolj uspešno izterjavo.

 

Konec skrbi zaradi neizterjanih dolgov

 

Neizterjani dolgovi za podjetje poleg finančne škode povzročajo tudi nepotrebne skrbi in otežujejo posvečanje vaši primarni dejavnosti, zato je najbolje, da se odločite za pomoč strokovnjakov in se enkrat za vselej znebite bremen.

 

Ob začetku izterjave se najprej pogovorimo o trenutnem stanju in vašem pogodbenem odnosu z neplačnikom. To pomeni, da nam pojasnite okoliščine, torej kaj je bil predmet dobave ali izvedbe, kdaj se je blago dobavljalo oz. kdaj se je storitev izvajala in kaj je šlo narobe. Dobro je, da imate ustrezno dokazilo o obstoju pravnega razmerja. Večinoma zadošča pisna pogodba skupaj z aneksi, ustrezno pa je tudi naročilo v pisni obliki (preko e-maila, naročilnice, …). Bistveno je, da gre za dokument, ki ima zaznamovan predmet izpolnitve in ceno, tako da je jasno razvidno, kaj je bila stranka dolžna storiti, v kakšnem roku in za kakšno ceno.

 

Izterjajte, kar vam pripada

 

Pri nadaljnjem postopku je zelo uporabno, če imate tudi ustrezno dokazilo o izpolnitvi obveznosti – če gre za blago, je dokazilo običajno podpisana dobavnica oz. potrdilo o oddaji pošiljke prevozniku, v primeru, da gre za storitev, pa je dokazilo končni izdelek. Prav tako je dobro priložiti tudi dokazilo o višini zapadle terjatve, ki se dokazuje z računi oz. s pogodbo.

 

Na podlagi vseh pridobljenih informacij pričnemo z uradnim postopkom izterjave in vas sproti obveščamo o poteku.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja