Izterjava dolgov s tožbo

Izterjava dolgov s tožbo

 

Izterjave dolgov se lahko lotite na več načinov in eden izmed preverjeno učinkovitih je tudi neposredna civilna tožba. Pomembno je, da izberete zaupanja vredno odvetniško pisarno, ki poskrbi, da je celoten postopek izveden v najkrajšem možnem času in čim bolj učinkovito.

 

V podjetju Achilles d.o.o. vam na enem mestu zagotavljamo najbolj efektivne možnosti izterjave dolgov in se vedno potrudimo, da vam predlagamo najbolj optimalne rešitve glede na konkretno situacijo. Kadar poskusi izterjave ne dajo primernih rezultatov, je najbolje situacijo razrešiti s tožbo, na podlagi katere lahko v najkrajšem možnem času izterjate, kar vam pripada.

 

Neposredna civilna tožba je optimalna izbira v naslednjih primerih:

  • dolžnik je podjetje, ki zaradi kakršnega koli razloga meni, da vam ni dolžan plačati ali da ni dolžan plačati celotnega zneska;
  • kadar gre za večje terjatve;
  • kadar dolžnikovo predhodno ravnanje kaže na to, da bo verjetno podal ugovor (na to lahko nakazuje njegovo generalno izmikanje plačevanju obveznosti in podajanje ugovorov oziroma kadar se zgodi, da je dolžnik že v kakšnem predhodnem poslovnem odnosu podal ugovor).

 

Z neposredno tožbo se izognete težavam, ki nastanejo v primeru podanega ugovora in tudi časovno pri celotnem postopku prihranite najmanj pol leta časa. Odločite se lahko še za dodatno orodja in si zagotovite začasno odredbo za zavarovanje na katerem koli prostem premoženju dolžnika, če iz bilanc ali predhodnega ravnanja dolžnika izhaja, da čez določen čas premoženja najverjetneje ne bo več.

 

Tožba zoper družbenika ali poslovodstvo družbe

 

Tovrstna tožba je prava izbira predvsem v primerih, kadar vam dolžnik dolguje večje terjatve in vas čaka zahteven postopek, zaradi katerega so navadno tudi višji stroški ter v primerih, kadar gre za očitno izčrpavanje dolžnika – npr. ko družbenik prenese poslovanje družbe na novo družbo in na ta način z denarnim tokom zaobide upnike ali ko družbenik izčrpava sredstva družbe za svoje lastne potrebe.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja