Indeks stroškov dela

Indeks stroškov dela

 

Na področju stroškov dela je v zadnjih letih zaznati trend povečevanja, ki se nadaljuje. Stroški dela za dejansko opravljeno delovno uro so bili v Sloveniji v četrtem četrtletju 2014 po začasnih podatkih povprečno za 1,1 % višji kot v četrtem četrtletju 2013. Z vidika strukture stroškov dela za dejansko opravljeno delovno uro so se v četrtem četrtletju 2014 glede na četrto četrtletje 2013 plače za dejansko opravljeno delovno uro zvišale za 0,7 %, drugi stroški dela za dejansko opravljeno delovno uro pa so se zvišali za 2,4 %.

 

Indeks stroškov dela za dejansko opravljeno delovno uro po dejavnostih

 

Stroški dela za dejansko opravljeno delovno uro so se v četrtem četrtletju 2014 glede na četrto četrtletje 2013 najizraziteje znižali v dejavnosti rudarstvo (za 8,4 %) in v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih (za 4,4 %), najizraziteje zvišali pa v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih (za 10,1 %) in v dejavnosti oskrba z vodo, ravnanje z odplakami in odpadki, saniranje okolja (za 8,5 %).

 

Višji stroški dela vplivajo na poslovanje podjetij in zahtevajo dober finančni tok, zato je zelo pomembno, da podjetje čim bolj zmanjšuje število odprtih terjatev in konsistentno upravlja z dolgovi. Profesionalne storitve izterjave, upravljanja s terjatvami, zavarovanja terjatev, faktoring in odkup zapadlih terjatev vam lahko ponudimo v podjetju Achilles d.o.o., več o naši ponudbi pa najdete na www.achilles.si.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja