Gospodarska klima oktobra 2015 na mesečni in letni ravni višja

Kazalnik gospodarske klime je bil oktobra 2015 (6,1 odstotne točke) za 0,2 odstotne točke višji kot septembra 2015 (6,0 odstotne točke) in za 10,1 odstotne točke višji od dolgoletnega povprečja. To pomeni vzpodbudo za celotno gospodarstvo in posredno napoveduje dobre obete za prihodnost. Kljub vsemu je potrebno biti pri sklepanju poslov previden, zato je ena izmed storitev, za katero se odloča vse več podjetij, upravljanje terjatev. Preverite vse koristi, ki jih pridobite ob sodelovanju z Achilles d.o.o.

Na zvišanje kazalnika gospodarske klime so v preteklem mesecu najbolj vplivali kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih (za 0,9 odstotne točke), kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 0,6 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v gradbeništvu (za 0,2 odstotne točke). Negativno sta na mesečno spremembo tega kazalnika vplivala kazalnik zaupanja potrošnikov (za 1,0 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 0,4 odstotne točke).

Gospodarska klima na letni ravni višja

Kazalnik gospodarske klime je bil oktobra 2015 na letni ravni višji za 3,9 odstotne točke.

Na zvišanje kazalnika gospodarske klime na letni ravni so najbolj vplivali kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 2,3 odstotne točke), kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih (za 1,6 odstotne točke) in kazalnik zaupanja potrošnikov (za 0,4 odstotne točke). Negativno sta na letno spremembo kazalnika gospodarske klime vplivala kazalnik zaupanja v gradbeništvu (za 0,3 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 0,2 odstotne točke).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja