Gospodarska klima marca 2016 na mesečni ravni višja, na letni nižja

Kazalnik gospodarske klime je bil marca 2016 (3,6 odstotne točke) za 0,1 odstotne točke višji kot februarja 2016 (3,5 odstotne točke) in za 6,7 odstotne točke višji od dolgoletnega povprečja.

Na zvišanje tega kazalnika glede na prejšnji mesec sta najbolj vplivala kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 0,7 odstotne točke) in kazalnik zaupanja potrošnikov (za 0,1 odstotne točke). Negativno so na mesečno spremembo vrednosti tega kazalnika vplivali kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih (za 0,3 odstotne točke), kazalnik zaupanja v gradbeništvu (za 0,2 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 0,1 odstotne točke).

Gospodarska klima na letni ravni nižja

Kazalnik gospodarske klime je bil marca 2016 na letni ravni nižji za 1,9 odstotne točke.

Na znižanje kazalnika gospodarske klime na letni ravni so najbolj vplivali kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih (za 1,8 odstotne točke), kazalnik zaupanja potrošnikov (za 1,1 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v gradbeništvu (za 0,6 odstotne točke). Pozitivno sta na letno spremembo kazalnika gospodarske klime vplivala kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 0,9 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 0,6 odstotne točke).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja