Gospodarska klima aprila 2017 na mesečni ravni nižja, na letni ravni višja

Kazalnik gospodarske klime je bil aprila 2017 (11,8 odstotne točke) za 0,7 odstotne točke nižji kot marca 2017 (12,5 odstotne točke) in za 14,2 odstotne točke višji od dolgoletnega povprečja.

Na padec tega kazalnika na mesečni ravni sta vplivala kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih (za 1,3 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 0,6 odstotne točke). Pozitivno so na mesečno spremembo vrednosti tega kazalnika vplivali kazalnik zaupanja potrošnikov (za 0,7 odstotne točke), kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 0,3 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v gradbeništvu (za 0,2 odstotne točke).

Gospodarska klima na letni ravni višja

Kazalnik gospodarske klime je bil aprila 2017 za 6,1 odstotne točke višji kot aprila 2016.

Na izboljšanje tega kazalnika na letni ravni je vplivalo vseh pet kazalnikov: kazalnik zaupanja potrošnikov (za 2,4 odstotne točke), kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 1,8 odstotne točke), kazalnik zaupanja v gradbeništvu (za 1,3 odstotne točke), kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih (za 0,4 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 0,2 odstotne točke).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja