Faktoring za učinkovitejše poslovanje

Faktoring je ena izmed finančnih storitev, primernih tako za manjša kot za večja podjetje. Zaradi preprostega postopka in takojšnjega poplačila glavnine sredstev postaja v zadnjih letih vse bolj priljubljen ter konkurira številnim tradicionalnim oblikam poplačila odprtih terjatev.

Kako poteka faktoring?

Faktoring poteka tako, da v postopku kot faktor sodeluje podjetje Achilles d.o.o. Ko vaši stranki izdate račun, ga posredujete še našim strokovnjakom, ki vam pripravijo odkupno dokumentacijo. Že v nekaj dneh vam poplačamo odkupljen račun, zmanjšan za dogovorjeno provizijo in zadržana sredstva. Ko vaša stranka poravna račun, dobite plačan še preostanek, pri čemer je zelo pomembno, da lahko z glavnino zneska nemoteno upravljate praktično takoj.

Pri poslovanju vsakega podjetja je zelo pomembno, da se izogne dolgim plačilnim rokom in čakanjem na poplačilo dolgov, saj se lahko hitro znajde v začaranem krogu, ko tudi samo ni zmožno tekoče poravnavati svojih obveznosti. Naslednjič, ko se znajdete v težavah zaradi odprtih terjatev, se odločite za faktoring in spoznajte vse prednosti, ki vam jih prinaša.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja