Faktoring – vse bolj priljubljena storitev

Faktoring postaja v zadnjem času vse bolj razširjen in zanj se odločajo tako manjša podjetja ter start-upi, kot tudi večji naročniki. Gre za finančno orodje, ki omogoča takojšnje poplačilo terjatev z odloženim rokom plačila. Ena izmed ključnih prednosti je, da vašemu podjetju na enostaven in eleganten način omogoči odpravljanje tveganj v finančnem poslovanju, učinkovitejše upravljanje s terjatvami in izboljšanje finančne likvidnosti.

Faktoring – kako poteka?

Podjetje Achilles d.o.o. Prevzame vlogo faktorja, ki mu po zaključenem poslu, ko vaši stranki izdate račun, le-tega posredujete na vpogled. Na podlagi podatkov in izhodišč vam pripravimo odkupno dokumentacijo, ki jo podpišemo vsi udeleženi. V njej so opredeljeni pogoji sodelovanja in strošek faktorniške provizije, ki je odvisen od vrste posla.

V nekaj dneh po podpisu sodelovanja vam poplačamo odkupljen račun, zmanjšan za provizijo in zadržana sredstva, takoj, ko vaša stranka račun poravna, pa vam nakažemo tudi zadržana sredstva, ki običajno znašajo približno 20 % celotne terjatve.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja