Faktoring prinaša številne prednosti

Faktoring prinaša številne prednosti

 

Faktoring je eno izmed finančnih orodij, ki podjetjem zagotavlja možnost takojšnjega poplačila odprtih terjatev. Na ta način pomaga vzpostavljati optimalen finančni pretok ter zagotavlja možnost varnejšega in bolj stabilnega poslovanja. Faktoring je primeren za podjetja vseh velikosti, še posebej pogosto pa ga uporabljajo hitro rastoča podjetja, ki za širjenje poslovanja potrebujejo konstantno dostopna finančna sredstva.

 

Faktoring poteka tako, da faktor oziroma podjetje, ki poskrbi za faktoring, odstopniku terjatve vnaprej izplača predujem, ki običajno znaša 80 % vrednosti fakture. Vaš edini strošek je faktorniška provizija, vendar je le-ta zanemarljiv glede na to, da glavnino denarja prejmete takoj brez čakanja na plačnika. To vam omogoča nemoteno poslovanje ter mnogo hitrejše unovčevanje terjatev.

 

Faktoring pozitivno vpliva na celotno poslovanje podjetja

 

Faktoring podjetjem nudi varnost in stabilnost, zato je lahko ena izmed rešitev za vse, ki se nahajajo v likvidnostnih težavah. Prav tako je storitev primerna za podjetja, ki želijo izboljšati bonitetno oceno ter dobiti zanesljivo in hitro plačilo terjatev. Ena izmed možnosti je tudi faktoring z regresno pravico, ki se uporablja predvsem v primerih, ko ima odstopnik več kupcev s slabšo bonitetno oceno. V tovrstni situaciji odstopnik terjatev jamči za izplačilo nastalih obveznosti do faktorja.

 

V podjetju Achilles d.o.o. imamo ustrezne izkušnje in znanje, zato vam lahko učinkovito pomagamo tako pri celotni izvedbi faktoringa kot pri svetovanju, saj smo specializirani za iskanje optimalnih rešitev po meri podjetja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja