Bonitetna ocena – eden izmed pomembnih kazalnikov

Bonitetna ocena je eden izmed učinkovitih kazalnikov, ki bi ga morali redno in natančno spremljati prav vsi podjetniki. Namenjena je hitri oceni poslovanja podjetja in nam lahko posredno mnogo pove o zanesljivosti podjetja ter o tem, kakšni stopnji tveganja smo izpostavljeni ob poslovanju z njim.

Višja kot je bonitetna ocena, manjše je tveganje glede nastanka odprtih terjatev pri sodelovanju s podjetjem in obratno – manjša kot je, večje je tveganje. Bonitetna ocena obsega 10 bonitetnih razredov, in sicer od SB1 do SB10, pri čemer je SB1 najboljša bonitetna ocena. Razredi so določeni glede na kreditno tveganje.

Poslujte skrbno in premišljeno

Ne glede na bonitetno oceno vam priporočamo, da ste v poslovnem svetu previdni. V podjetju Achilles d.o.o. Vam nudimo širok nabor storitev, ki pomagajo optimizirati vaše poslovanje in vam pomagajo razrešiti finančne skrbi tudi, če se znajdete v težavah. Glede na vaše individualne potrebe vam lahko pripravimo tudi nabor storitev po meri, saj je naš moto biti desna roka naših zadovoljnih naročnikov.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja